ovega & jouw Gezondheid

Graag leren wij jou om net als wij, lief, gezond en zuinig met je lichaam om te gaan. Je krijgt er namelijk maar eentje !

Op school leer je door de biologie lessen hoe jouw lichaam is opgebouwd. maar hoe de energie stromen door je lichaam heen werken, dat leren wij je graag. dat is het grote verschil tussen de biologische wereld en de energetische wereld. De wereld vam de energieen die je ontvangt van moeder aarde.

het begint allemaal bij de chakra's, hieronder leer je er alles over en nog veel meer leuks...........

De 1e wortelchakra powerSPOT zit bij je stuitje, en de kleur die erbij hoort is rood. 

Bij deze chakra, die op een centraal punt onderin je lichaam zit, komt alle energie binnen die je gratis vanuit moeder aarde krijgt ! Hij zit dus aan je basis en draagt er zorg voor dat je je basisbehoeften goed aanvoelt zoals bijvoorbeeld veiligheid en je op je plek voelen waar je hoort. Hoe steviger je op de grond staat hoe sterker je jezelf voelt. Dit doe je door soms te aarden......later meer ;-)

 

De edelstenen die bij deze chakra horen zijn : Zwarte tourmalijn, robijn, hematiet, rode jaspis, en het bijzondere versteend hout. Raad jij de stenen door de kleur ? We hebben een trucje ingevoegd....

De 2e sacraalchakra powerSPOT zit net onder je navel en de kleur die erbij hoort is oranje.

Deze chakra stimuleert je reinigingsfabriekje in je lichaam zoals je nieren en het afvoerputje, de blaas. Maar stimuleert ook je geslachtsorganen en dus je gevoelens. want die kunnen als een waterval opkomen. 

De edelstenen die bij deze chakra horen zijn: het zacht uitziende Botswana agaat, het zeldzame shiva lingham,, maansteen en oranje carneool.

De 3e ZONNEVLECHT chakra powerSPOT zit net onder je borstkas, maar boven je navel en de kleur die erbij hoort is 

Deze chakra zorgt voor kracht in lever en maag, zorgt bijvoorbeeld dat je geen bijkpijnen krijgt. Het zorgt ook voor zelfvertrouwen.

De edelstenen bij deze chakra zijn: het geweldige gele aventurijn, prachtig tijgeroog, magisch citrien en pyriet.

De 4e hart chakra powerSPOT, waar denk je dat deze zit ? Hij geeft power aan je hart, longen, armen en handen. Dit chakra laat je liefs Omarmen en alle chakra's weer samenwerken.

De edelstenen die bij dit chakra horen zijn: heel mooi groen aventurijn,  prachtig rozenkwarts, het sterke groen malachiet en oranje calciet.

De 5e keelchakra powerspot, regelt de werking van een heel belangrijk orgaan, je schildklier. Deze voert afvalstoffen af. Het hoort ook bij je stembanden, hij verzorgt deze goed zodat jij kunt zeggen waar het op staat, dus voor je mening opkomen is erg belangrijk,

De edelstenen die bij deze chakra horen zijn: aquamarijn, labradoriet, amazoniet en het super mooie lichtblauwe celestien.

De 6e derde oog ook wel voorhoofd chakra genoemd, dit powerspot stuurt ogen, hersenen, zenuwstelsel en gezicht. Het helpt je om op jezelf te vertrouwen of iemand bijvoorbeeld wel eerlijk tegen je is. Vertrouw altijd op het eerste gevoel wat je krijgt ! Het zorgt dus voor helderheid in je leven...

De edelstenen die horen bij deze chakra zijn: lapis lazuli, amethist, prachtig azuriet met vaak wat malachiet en diep blauwe sodaliet.

De 7e kruin chakra powerspot laat hier langs jouw sprankelende levensenergie naar binnen. Het is een belangrijk punt want het is met je hele lichaam verbonden.

De edelstenen die horen bij deze chakra zijn: het prachtige witte bergkristal, angel aura quarts natuurijk, de zeldzame beta kwarts kristallen en het prachtige aragoniet... 

Vindt je het leuk om meer te weten over edelstenen, en welke bij jou geboortemaand past klik dan hier.